6 - 10 van 10
<< Vorige

Ondersteuning van uw farmacogenetisch beleid

28 februari 2019

 

Volgens recente adviezen van de KNMP Werkgroep Farmacogenetica is het van ‘essentieel belang’ dat patiënten gegenotypeerd worden voordat zij clopidogrel gaan gebruiken. Vanwege leveringsproblemen van dipyridamol worden momenteel veel patiënten omgezet naar clopidogrel. Volgens de vigerende adviezen moet er bij poor metabolisers van CYP2C19 een ander middel gekozen worden en er voor intermediate metabolisers een hogere dosering worden geadviseerd.

Om u in de voorlichting van uw patiënt te ondersteunen heeft de redactie van de Stichting Uitgifte Informatie de voorlichting instructie clopidogrel aangepast. Hierin wordt uitgelegd dat een farmacogenetische bepaling wenselijk is voor een goede effectiviteit en bescherming, maar ook dat zo’n bepaling van belang is voor veel andere geneesmiddelen die via CYP2C19 worden omgezet.

Aangezien farmacogenetische labuitslagen in veel gevallen nog niet aan de apotheker worden doorgegeven, ligt het voor de hand dat de apotheker bij eerste uitgifte aan de orde stelt of een dergelijke laboratoriumonderzoek is uitgevoerd. En indien dit het geval is de uitslag met toestemming van de patiënt opvraagt en met hem of haar bespreekt. Ook is er een leaflet beschikbaar voor meer uitleg over farmacogenetica in begrijpelijke taal. Tenslotte is er een achtergrondtekst beschikbaar, die bij het aanschrijven bij eerste uitgifte als pop-up verschijnt (MIRA/CGM).

Achtergrondinformatie over CYP2C19 en de uitgebreide farmacogenetische risico-analyse over clopidogrel is te vinden op de KNMP-Kennisbank (klik hier)

 

open close

Nieuw grafisch ontwerp live!

7 december 2018

 

Zoals u kunt zien hebben we, na 10 jaar trouwe dienst van ons oude grafisch ontwerp, een compleet vernieuwde vormgeving gekregen. Daarbij is gekozen voor een eigentijds ontwerp met een groter lettertype en een groter scherm.  Het ontwerp is tevens geoptimaliseerd voor tabletgebruik. De grootste functionele wijziging is de verbetering van de zoekfunctie. De userinterface is intuïtief en het navigeren wijst voor zich. Mocht u onverhoopt toch vragen of opmerkingen hebben, dan vernemen wij die uiteraard graag!

 

open close

UI-online nu ook op Bonaire

5 december 2018

 

We hebben onlangs een contract afgesloten met 3 apotheken (botika’s) op Bonaire. De 3 apotheken vallen onder de Fundashon groep. De Botika’s werken met CGM en hebben nu dus ook de voorlichting van UI-online tot hun beschikking.

 

open close

Kantoor SLS verhuist naar Houten

3 september 2018

 

Vanwege de overname door Healthbase zal het kantoor van SLS in Amsterdam per 1 januari 2019 de deuren sluiten en verhuizen naar Houten. De helpdesk van UI-online is vanaf 1 januari dan ook bereikbaar via het algemene nummer van Healthbase in Houten, telefoonnummer: 030-7400360. Het oude telefoonnummer wordt voorlopig nog doorgeschakeld.

 

open close

Health Base heeft UI-online overgenomen.

2 augustus 2018

 

De Stichting Uitgifte Informatie blijft farmaceutisch en redactioneel verantwoordelijk voor UI-online en zal zich ook in de toekomst inzetten voor goede voorlichting in de dagelijkse apotheekpraktijk. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door onderlinge samenwerking de patiëntenvoorlichting door apothekers en hun medewerkers nog beter kunnen ondersteunen.  Zowel UI-online als de vertrouwde voorlichtinginstructies en zorgprotocollen blijven bestaan.
Klik hier voor het volledige persbericht.

 

open close

© 2018 SLS

Designed by WEM - Willemse en Mulder